HTML

LadyBird, a szexi marketing asszisztens

LadyBird, a szexi marketinges kalandjai a marketing, kommunikáció és értékesítés tengerén. A hullámok az online marketingről, e-mail kampányokról, sms kampányokról, online piackutatásról, értékesítés és telemarketing támogatásról és sok aktuális marketinget, és kommunikációt felölelő témáról csapkodnak.

Friss topikok

Válassz jól marketing asszisztenst!

2010.09.12. 09:37 www.ladybird.hu

Kiküldő rendszerek hada áll a piac rendelkezésére. De nézzük végig, milyen funkciók azok, amelyeket elvárunk egy jó marketing rendszertől.

Az olyan alapvetésekbe, mint névre szóló kiküldés, vagy teszt e-mail kiküldése saját címre, már nem mennék bele, amelyik rendszerben ezek nincsenek meg, már nem versenyképesek. Inkább a marketing munkát ténylegesen segítő funkciókról beszéljünk:

A jó adatbázis az alapja mindennek. A gyűjtés munkáját nem spórolhatjuk meg, de az igazán hasznos marketing rendszerekben lehetőség nyílik célcsoportok képzésére. Sőt, saját magunk alkothatunk feltételeket és ezek alapján kereshetővé, szűrhetővé tesszük a nagy adatbázisunkat. Ami még nagyon fontos, hogy egy meglévő lista folyamatosan alakul. Ennek megfelelően lehetővé kell tennie a rendszernek, hogy könnyedén le lehessen frissíteni, akár az egész adatbázist, akár egyesével csak néhány címzettet.

A már meglévő ügyféladatbázisra folyamatosan adunk impulzusokat. Nem mindegy tehát, hogy mennyire vagyunk változatosak, hogyan tudjuk szerkeszteni magát a dokumentumot és a hozzá kapcsolódó kiegészítőket – képek, grafikonok, videók. Tehát igenis legyen jónéhány beépített sablon, amiből lehet választani és szükséges egy jó szerkesztő felület, ami lehetőleg alkalmazkodik a word-ben megszokott felületekhez.

Mivel folyamatos a kommunikáció, ezért általában egymásra épülő, folytatásos, visszajelzések alapján más-más irányba haladó – pl. más a következő üzenet a levelünkből tovább kattintónak és más annak, aki meg se nyitotta – kampányokat kell összerakni. Ma már lehet ezt automatizálni, előre beállítani és időzíteni minden részét. Miért is ne egyszerűsítenéd ezzel a marketingre fordított munkaidőt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Addig nem is tudod, hogy mit ér a kommunikációd, amíg nem méred. Ehhez beépített statisztikáknak kell a rendelkezésedre állnia, amelyek automatikusan mutatják meg kampányaid sikerességét, avagy sikertelenségét. Viszont jó hír, hogy a megfelelő online marketing asszisztenssel lehetőséged nyílik a további mérésekre, amelyeket Te magad szerkeszthetsz bele e-mail-jeidbe. Így például összerakhatsz online kérdőíveket, és ezeknek a kitöltéséről, összesítéséről jelentés készül, illetve lehetővé válik, hogy a kitöltés alapján szegmentáld a csoportot és a kampányodat akár több különböző szálon futtasd tovább, attól függően, hogy mely kérdésekre, milyen válasz érkezett. A hab a tortán, hogy akár saját weblapodra, vagy egy landing page-re mutató hivatkozások alapján (kattintások száma, ideje) még a látogatottságod növekedését is befolyásolhatod és mérheted!

Ma már nem elég az online jelenlét, az e-mail marketing önmagában! Mindig szükséges bekapcsolni hozzá más kommunikációs csatornákat! Ezért olyan kiküldő rendszert válassz, amely képes az sms kampányok lebonyolítására is, szerkesztheted és tárolhatod benne offline üzeneteidet és támogatja a telemarketinget!

Ezt is lehet még fokozni! Sok olyan „apróságot” találhatsz egy komplex rendszerben, ami megmutatja, hogy az eddig használt 5-6 alkalmazás helyett, végre egy helyen leszel képes dolgozni! Hiszen a kampánynapló, a nyereménysorsolás, vagy az értékesítési hálózatokat támogató funkciók mind a gyakorlati marketinget támogatják.

Végül pedig olyan rendszert válassz, amely folyamatosan fejlődik! Tehát áll mögötte egy csapat, nyomon követheted a változásokat és ebben segítenek is neked, akár online, akár offline support-tal!

Szólj hozzá!

Címkék: jelentés mérés visszajelzés célcsoport telemarketing support szegmentálás sms kampány marketing rendszer online marketing asszisztens nyereménysorsolás kampánynapló

A bejegyzés trackback címe:

https://szeximarketinges.blog.hu/api/trackback/id/tr182289987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása