HTML

LadyBird, a szexi marketing asszisztens

LadyBird, a szexi marketinges kalandjai a marketing, kommunikáció és értékesítés tengerén. A hullámok az online marketingről, e-mail kampányokról, sms kampányokról, online piackutatásról, értékesítés és telemarketing támogatásról és sok aktuális marketinget, és kommunikációt felölelő témáról csapkodnak.

Friss topikok

Más hogyan keres!

2010.08.10. 21:45 www.ladybird.hu

Hűű.

Ma olvastam egy hirdetést - az egyik kvázi versenytárs hírlevelében keres marketing asszisztenst. 

Lenyűgöző lehetőségek, munka Afrikától, Brazíliáig, hol egy rendezvény Los Angeles-ben, hol kapcsolatfelvétel Mexikóban. Természetesen gyakorlott angol nyelvtudása van, munkaidőn kívül is rendelkezésre áll, ha épp úgy alakul hétvégén éjszaka is. Ma még amatőr bizonyos dolgokban, ellenben másnapra – miután kiolvasott egy angol nyelvű könyvet, vagy a cég által évek alatt összegyűjtött milliós értékű marketing szakkönyvtárat – máris szakértőként kell eladnia magát. Természetesen legjobb lenne, ha ingyen dolgozna – a szerző bevallottan megtenné, ha önmagánál kaphatna állást – de azért az első három hónap alatt, lesz fizetés, igaz „nem sok”.

Hm.

A keresés másként. Egy országosan ismert, sok cd-s kis- és középvállalatok marketing varázslásával foglalkozó szakember lehetőséget biztosít a vele kapcsolatba kerülő marketing / e-mail marketing rendszert fejlesztő cégnek, hogy adatbázisára kiküldjön róla információs anyagot. A hírlevelek azonban az egyik iparági versenytárs rendszerével kerülnek kiküldésre, és ezt minden levélben jelzi is a szakértő.

Hm2.

Mi lenne, ha rámennénk a mindkét fél számára nyertes és tiszta szituációkra és nem csak beszélnénk arról, hogy milyen jó a visszatérő vevő, az elégedett vásárló?! Legyen szó egy tréningről, cd-ről, vagy arról, hogy 3 hónap után, mint próbaidős „megveszem”, elfogadom a céget, a vezetőt, a cégkultúrát.

Persze tudom, működik, addig meg minek változtatni? El lehet menni, mondta egyszer valaki, mert magabiztos volt és hát Győzike is mennyi nézőt generált…

Hm3 a megoldás. Csak kicsit kell fentiekhez hozzátenni és akkor máris más a szituáció:

Első példa. Szuper szakmai fejlődési lehetőség, normális szakmai alázat – nem a vezető, hanem a szakma felé – és cserébe megbecsülés, szakmai útmutatás a csapattól. Így sokkal inkább lenne kedvem az egyetem után beállni inasnak! De ha már az elején sz@rba se vesznek, mert örüljek, hogy közös levegőt szívhatok a Mesterrel – nos, ezt tényleg csak az kajálja be, aki éhes és addig marad majd, amíg van kaja az asztalon. De a sok tudással a tarsolyban, biztos nem ez a cél, igaz?!

Második példa. Fiúk, nekem szerződésesem van Z rendszerrel, tehát ha ki is küldöm az anyagotokat, jó, ha tudjátok, hogy az ügyfeleim felé ezt egyértelműen kommunikálom, reklámozom, sőt, talán a rajtam keresztül eladott rendszerekből még részesedést is kapok! Nos, ennek tükrében szeretnétek-e az együttműködést, azt hiszem, ez így korrekt, hogy elmondtam, ugye? Igen, Partner és így még inkább megbízunk Benned és lehet, hogy megvesszük a következő előadásodat is!

Gyönyörű szép világ az online marketing világában!

Szólj hozzá!

Címkék: online marketing win win szituáció marketing rendszer marketing asszisztens

A bejegyzés trackback címe:

https://szeximarketinges.blog.hu/api/trackback/id/tr82213262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása